Kranio Sakral Princippet

Be Calm Bolde bygger på Kranio Sakral princippet og understøtter denne behandlingsform, da brugen af boldene giver en tilstand af balance ved hjælp af stilpunkt.

Kranio Sakral Behandling er en effektiv og blid behandling, der bygger på kroppens evne til at hele sig selv.

Hvad er Kranio-Sakral Behandling/Terapi?

Kranio-Sakral Behandling har til formål at løsne spændinger og skævheder, der belaster centralnervesystemet (CNS).

”Kranio” betyder ” kranie”
”Sakral” betyder ”korsben”
”Terapi” betyder ”behandling”

Kranio-Sakral Behandling er en yderst blid, behagelig og meget dybdegående behandlingsmetode, der effektivt hjælper og påvirker kroppen til at genfinde sin oprindelige balance. CNS består af hjernen og rygmarven og afgrænses af kraniet og korsbenet (os sacrum) – heraf navnet Kranio-Sacral.
Kranio-Sakral Systemet består af knoglerne i kraniet, rygsøjlen med rygmarven, korsbenet, halebenet, membranerne, som holder hjernen på plads og cerebrospinalvæsken, som cirkulerer omkring hjernen og rygmarven.
KST frigør eventuelle spændinger i suturerne mellem kranieknoglerne og leddene i rygsøjlen, afspænder de stærke membraner, som holder knoglerne på plads, frigør indeklemte nerver og forbedre hjernevæskens og blodets cirkulation
Cerebrospinalvæsken forsyner hjernen og rygmarven med næring og ny energi. Hvis der på en eller anden måde er skævheder eller spændinger i det Kranio-Sakrale system, hindres dette flow og de berørte områder bliver belastet på forskellige måder.
Dette kan have vital betydning for både det fysiske og psykiske velvære. Flowet har en vis puls ligesom blodet og giver det, vi kalder den Kranio-Sakrale puls – der ligger mellem 8-20 gange i minuttet. Denne puls kan mærkes i hele kroppen – bla. på kraniet, der bevæger sig skiftevis ind og ud i bredden. Via pulsen kan vurderes, om der er blokeringer i kroppen.

Kranio-Sakral Behandling er en terapeutisk behandling af Centralnervesystemet. Behandlingen består af forskellige teknikker til naturlig udbedring af spændinger og skævheder, der belaster centralnervesystemet. Ved at løsne membraner, bindevæv og muskler så hjernen og rygmarven kan bevæge sig frit, kan systemet klare resten selv.

STILPUNKT

Stilpunkt er en afspændingstilstand. Ved hjælp af en meget enkel KST teknik, kan både børn og voksne bringes i stilpunkt. Teknikken regnes for den vigtigste af alle i Kranio-Sakral Behandlingen. Når behandleren giver sin klient stilpunkt, virker det som naturens egen doping. I den unikke afspændingstilstand kan kroppen reparere og styrke sig selv på sine egne betingelser. Dette opnås ligeledes ved brug af Be Calm Bolde.

Hvad sker der i stilpunkt?
Når vi befinder os i stilpunkt, slapper vi af og hviler i en behagelig afspændings-tilstand, hvilket kan måles naturvidenskabeligt. Blodtrykket og pulsen falder og med et EEG apparat, der registrerer hjernebølger kan det måles, at vi i stillepunkt befinder os i en tilstand af »alfa-bølger«. Det er også bevist, at man efter en tur i alfa-bølgerne bliver meget kvikkere og hjernen fungerer bedre. Under stilpunkt er personen ved fuld bevidsthed.

Den livgivende afspændingstilstand kan også opnås i forbindelse med »power napping« og meditation. Det er blot svært, for ikke at sige næsten umuligt at bringe sig selv i en afspændingstilstand, hvis man har ondt. Det er her KST behandleren med sin teknik meget let og effektivt kan hjælpe – og gøre underværker. Stilpunkt er en enkel og fantastisk teknik, som hører til i Kranio-Sakral Behandlingens grundskole.

Vi har brug for stilpunkt.
Værdien af stilpunkt opleves ikke mindst i forbindelse med stress og chok. Når vi befinder os i disse belastede tilstande, kan kroppen maksimalt »overleve«. Konsekvensen bliver da let, at kroppen forfalder hurtigere, og/eller lettere bliver angrebet af sygdomme.
Det store problem i den sammenhæng er, at stress og chok begrænser eller forhindrer kroppens muligheder for at reparere sig selv. Når vi går rundt og blot »overlever« – fungerer kroppen med det såkaldte sympatiske nervesystem, »stressnervesystemet«. Når vi bringes i stilpunkt svitser kroppen over på det såkaldte parasympatiske nervesystem, »afspændingsnervesystemet«. I denne tilstand kan vi frigøre os fra det belastende chok og/eller stress, så kroppen ganske naturligt kan begynde at genopbygge sig selv.

Når chokket bliver ”taget ud” af kroppen, begynder den straks at genopbygge sig selv. Jo mere kroppen er spændt, desto mindre blod kommer der rundt med ilt og næring til muskler og organer – og desto mere klemmes nervebanerne, så vi får endnu mere ondt. Det handler altså om hurtigst muligt at bringe kroppen i stilpunkt. Jo før desto bedre.